Fazolový salát s bylinkami a kořením
Suroviny
- 120 ml Olej olivový
- 80 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 šálek Fazole černé
- 6 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 24 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1491.9 mg
- Vláknina 21476.7 mg
- Vitamín A 21476.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole dáme na noc do studené vody, scedíme je a v čerstvé vodě je deset minut zprudka povaříme. Pak zmírníme oheň, přidáme tymián, bobkový list, překrojenou cibuli a vaříme zvolna asi 1 hodinu. Směs pak zcedíme a vyhodíme bylinky a cibuli.
-
2
Smícháme prolisovaný česnek, petržel, šťávu, olej, sůl a pepř. Zalijeme fazole a promícháme je. Tři vejce natvrdo nasekáme s okurkou a podáváme.