Bramborový salát s humrem a limetovou majonézou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 150 g Majonéza
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Limetková šťáva
  • 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Humr
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olivy zelené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1604 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 478.9 mg
  • Draslík 1653.4 mg
  • Vláknina 7287.7 mg
  • Vitamín A 7287.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme dvě vejce natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na dílky.

  • 2

    Připravíme maso z humra. Živého humra necháme krátce zmrazit a tím jej omámíme. Pak vhodíme humra do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou hlavou dolů. To jej hned usmrtí. Vhodný je humr od půl do jednoho kilogramu. Větší nemá tak jemné maso. Takto velký humr se vaří přibližně 10-12 minut. Pokud jsme ho měli v mrazáku, přidáme pár minut navíc. Humra rozebereme a vyjmeme maso ze schránky.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme brambory se slupkou. Vodu slijeme a brambory nakrájíme na plátky.

  • 4

    Připravíme zálivku. Smícháme majonézu, citronovou šťávu a polovinu nasekané petrželky. Dáme vychladit.

  • 5

    Olivy bez pecek nakrájíme na půlky a smícháme s kousky rajčat a vejci.

  • 6

    Na větší talíř naskládáme plátky vařených brambor, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.

  • 7

    Na brambory navršíme salát a na něj maso z humra. Uprostřed salátu vytvoříme kopeček vychlazené, ochucené majonézy. Servírujeme ozdobené sekanou petrželkou. K salátu se výborně hodí bílé pečivo.

Komentáře k receptu