Špenátový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Mandle
  • 80 g Cukr krupice
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Sójové výhonky
  • 50 ml Kečup
  • 50 ml Ocet vinný
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žampiony čerstvé
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 139.7 mg
  • Draslík 1298.5 mg
  • Vláknina 11366.7 mg
  • Vitamín A 11366.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zálivku připravíme nejlépe den předem. V hlubší misce promícháme olivový olej, cukr, ocet zředěný vodou, kečup, worcestrovou omáčku, menší cibuli nakrájenou nadrobno a sůl. Přikryjeme a dáme do chladu.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi dokřupava. Vyndáme a dáme na ubrousek odsát tuk. Vychladlou rozdrobíme prsty na kousky a dáme stranou.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo.

  • 4

    Do salátové mísy dáme špenátové listy, větší roztrhneme napůl. Přidáme sójové výhonky, mandle nakrájené na plátky, vejce nasekaná nahrubo, žampiony pokrájené na plátky a slaninové kousky. Dobře promícháme.

  • 5

    Zálivku vmícháme těsně před podáváním.

Komentáře k receptu