Špenátový salát
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 100 g Mandle
- 80 g Cukr krupice
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Sójové výhonky
- 50 ml Kečup
- 50 ml Ocet vinný
- 200 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 5 ks Žampiony čerstvé
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 59 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 1298.5 mg
- Vláknina 11366.7 mg
- Vitamín A 11366.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivku připravíme nejlépe den předem. V hlubší misce promícháme olivový olej, cukr, ocet zředěný vodou, kečup, worcestrovou omáčku, menší cibuli nakrájenou nadrobno a sůl. Přikryjeme a dáme do chladu.
-
2
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi dokřupava. Vyndáme a dáme na ubrousek odsát tuk. Vychladlou rozdrobíme prsty na kousky a dáme stranou.
-
3
Vejce uvaříme natvrdo.
-
4
Do salátové mísy dáme špenátové listy, větší roztrhneme napůl. Přidáme sójové výhonky, mandle nakrájené na plátky, vejce nasekaná nahrubo, žampiony pokrájené na plátky a slaninové kousky. Dobře promícháme.
-
5
Zálivku vmícháme těsně před podáváním.