Cibulový salát s ovčím sýrem
Suroviny
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Okurka salátová
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 33 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 270.3 mg
- Draslík 398.9 mg
- Vláknina 5725 mg
- Vitamín A 5725 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, dvě z nich nakrájíme na osminky. Oloupanou cibuli krájíme na tenké plátky.
-
2
Olej svaříme s vínem, octem, cukrem a solí. Ihned ho nalijeme na cibulové plátky, necháme vychladit.
-
3
Omytou okurku postrouháme nahrubo, šunku rozkrájíme na proužky, sýr rozdrobíme.
-
4
Z cibule slijeme zálivku do hrnku, žloutky ze zbylých dvou vajec rozmačkáme vidličkou a promícháme se zálivkou na hladkou omáčku. Nakonec všechny suroviny promícháme vidličkami a podáváme.