Cibulový salát s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 270.3 mg
  • Draslík 398.9 mg
  • Vláknina 5725 mg
  • Vitamín A 5725 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, dvě z nich nakrájíme na osminky. Oloupanou cibuli krájíme na tenké plátky.

  • 2

    Olej svaříme s vínem, octem, cukrem a solí. Ihned ho nalijeme na cibulové plátky, necháme vychladit.

  • 3

    Omytou okurku postrouháme nahrubo, šunku rozkrájíme na proužky, sýr rozdrobíme.

  • 4

    Z cibule slijeme zálivku do hrnku, žloutky ze zbylých dvou vajec rozmačkáme vidličkou a promícháme se zálivkou na hladkou omáčku. Nakonec všechny suroviny promícháme vidličkami a podáváme.

Komentáře k receptu