Salát gado-gado
Suroviny
- 130 g Fazolové lusky zelené
- 130 g Zelí hlávkové bílé
- 130 g Sójové výhonky
- 250 g Brambory rané
- 130 g Květák
- 300 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Okurka salátová
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Arašídová pomazánka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 100 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 585.4 mg
- Vláknina 9730.5 mg
- Vitamín A 9730.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát:
-
2
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Brambory rozpůlíme a pozvolna vaříme ve slupce 15 minut v mírně osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Květák rozdělíme na růžičky, zelí nakrájíme drobně a spolu s fazolkami vložíme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 3 minuty, poté vodu slijeme a zeleninu zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a spolu s bramborami, na nudličky nakrájenou mrkví, okurkou rozkrájenou na hranolky a sójovými výhonky upravíme na plochou mísu. Přidáme vejce a salát přikryjeme potravinářskou fólií.
-
3
Příprava omáčky:
-
4
Arašídovou pomazánku vložíme do misky, vmícháme vodu, prolisovaný česnek, chilli papričku zbavenou semen a jemně rozkrájenou a poté zbývající suroviny na zálivku.
-
5
Salát pokapeme omáčkou a ihned servírujeme.