Sezamové kuličky na salátových listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Brambory
  • 250 g Salát hlávkový
  • 30 g Sezam - semena
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Ředkvička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Šalotka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 4 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 681.9 mg
  • Vláknina 6814.1 mg
  • Vitamín A 6814.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listový salát dubáček nebo batavia omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Svazek ředkviček a okurku omyjeme, okurku podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Na zálivku smícháme nasekanou šalotku, ocet, olej, sůl, pepř a petrželku.

  • 3

    Brambory oloupeme, uvaříme doměkka a ještě teplé je rozmačkáme. Na másle krátce osmahneme nasekanou cibuli a česnek. Zázvor oloupeme a nastrouháme, mátu omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Připravené přísady vmícháme spolu se žloutkem do brambor a ze vzniklé hmoty tvarujeme malé kuličky.

  • 4

    Poprášíme je moukou, namočíme do rozšlehaného bílku a obalíme v sezamu. Hotové kuličky opečeme na rozpáleném másle asi 5 minut, dohněda.

  • 5

    Listový salát promícháme s nakrájenými ředkvičkami a okurkami. Upravíme na talíře, přelijeme zálivkou a navrch dáme kuličky.

Komentáře k receptu