Bramborový salát po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Majonéza
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Celer - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 387.3 mg
  • Vláknina 4967.3 mg
  • Vitamín A 4967.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kostičky nakrájené brambory zalijeme studenou vodou a vaříme je asi 15 minut doměkka. Potom je prolijeme studenou vodou a osušíme.

  • 2

    Omytou celerovou nať a očištěnou papriku zbavenou semen nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Brambory, celerovou nať a papriku vložíme do mísy, přidáme olej, majonézu, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Před podáváním salát podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu