Medový koláč s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 120 g Tuk
  • 40 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 60.2 mg
  • Vláknina 1522.5 mg
  • Vitamín A 1522.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s kypřícím práškem prosijeme na vál, přidáme změklý tuk nakrájený na malé kousky a promneme je s moukou.

  • 2

    Ke směsi přidáme moučkový cukr a vše zpracujeme v hladké těsto.

  • 3

    Rozválíme je na pomoučeném vále v kolo, vyložíme jím dno a stěny koláčové formy o průměru asi 20 cm a přečnívající okraje odřízneme. Těsto ve formě uložíme na 30 minut do chladna.

  • 4

    Potom koláč naplníme tvarohovou náplní, povrch dortu poprášíme skořicí a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.

  • 6

    Náplň:

  • 7

    Tvaroh prolisujeme, ve středně velké nádobě promícháme s tekutým, případně mírně nahřátým medem, s rozšlehanými vejci a se špetkou skořice.

Komentáře k receptu