Paela - rýžová pochoutka s bílým masem
Suroviny
- 250 g Králičí maso
- 400 g Kuřecí prsa
- 300 g Rýže loupaná
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 300 g Rajčata sušená sterilovaná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Šafrán
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Paprika červená
- 1.2 l Bujón natur kuřecí
- 1.5 dl Pyré rajčatové
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 6 polévková lžíce Hrášek mražený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1287 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 99.6 mg
- Draslík 2001.9 mg
- Vláknina 17788.8 mg
- Vitamín A 17788.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme červenou papriku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka a nakrájíme ji na tenké proužky. Sušená rajčata rozkrájíme také na proužky. Omyté kuřecí a králíčí maso osušíme, pokrájíme na kostky o něco menší, než je velikost sousta. V hluboké velké pánvi rozpálíme olej, maso 3 - 4 minuty restujeme z každé strany do zlatova. Přidáme omyté čerstvé mladé fazolové lusky, společně je restujeme i s masem asi 2 minuty. Přimícháme rajčatové pyré, pokrájenou papriku, sušená rajčata, sladkou sušenou papriku, promícháme a přilijeme kuřecí bujón.
-
2
Dobře promytou a okapanou rýži postupně budeme sypat "na kříž" přes sebe do vývaru, tak se dobře rozmístí. Zlehka promícháme, přidáme půl lžičky šafránu a snítku čerstvého rozmarýnu.
-
3
Pánev vložíme do trouby, rozpálené na 170°C. Následně pečeme přibližně 35 minut - do doby, kdy bude mít na povrchu krásou barvu a uvnitř bude stále šťavnatá. Přibližně 5 minut před dopečením přisypeme 4 - 6 lžic mraženého hrášku, který zlehka vmícháme do rýže.
-
4
Upečenou paelu podle chuti můžeme přisolit, hned ji teplou podáváme.