Kuřecí prsa s grilovanými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 55 g Mandle
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1352.1 mg
  • Vláknina 10421.2 mg
  • Vitamín A 10421.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a dáme pod rozpálený gril. Grilujeme tak dlouho, dokud slupky nepopraskají. Potom je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme je na proužky a odložíme stranou.

  • 2

    Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať a koriandr nasekáme nadrobno.

  • 3

    Do olivového oleje, rozpáleného ve vysoké pánvi, vložíme mletou papriku, kmín, cayenský pepř a nakrájený česnek a na mírném ohni za stálého míchání restujeme. Dáváme pozor, aby česnek nezhnědl. Po 2 minutách přidáme rajčata, koriandr a petrželovou nať. Osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.

  • 4

    Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, které zlehka naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 5

    V rendlíku rozpálíme zbytek rostlinného oleje a kuřecí řízky v něm orestujeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a odložíme stranou.

  • 6

    Na jejich místo dáme nakrájenou cibuli, kterou restujeme 5 minut, dokud nezesklovatí. Kuře vrátíme a podlijeme cca 300 ml vody. Přivedeme k varu, stáhneme oheň a na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou. Řízky během dušení několikrát obrátíme. Po 30ti minutách řízky opět vyjmeme, zesílíme plamen a zbylou šťávu zprudka vaříme, dokud se nesvaří zhruba na polovinu. Potom přidáme uvařenou rajčatovou omáčku, nakrájené papriky, důkladně promícháme a přidáme kuře. Přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni cca 30 minut.

  • 7

    Kuřecí řízky rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, porce posypeme nakrájenými mandlemi a ozdobíme snítkou petržele.

  • 8

    Zbylou omáčku servírujeme ve zvláštní misce. Podáváme se zeleninou vařenou v páře a těstovinami nebo rýží.

Komentáře k receptu