Sýrové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 222.8 mg
  • Draslík 67.2 mg
  • Vláknina 780 mg
  • Vitamín A 780 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozehřejeme 30g másla, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou, krátce povaříme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 2

    Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, osolíme, přidáme nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Na lívanečníku na rozehřátém zbylém másle pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách.

  • 4

    Upečené, ještě teplé lívance potřeme Lučinou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu