Sleď po balkánsku
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Sleď čerstvý
- 30 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 0.02 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 215.1 mg
- Draslík 314.4 mg
- Vláknina 7173 mg
- Vitamín A 7173 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky (zbavené jádřinců) spolu s očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka a odložíme do misky. Do větší misky si nastrouháme parmezán (nebo podobný druh sýru), k parmezánu přidáme omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, mletou pálivou papriku, mouku a vše dobře promícháme. Očištěné sledě omyjeme, necháme trochu oschnout, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v parmezánu.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej a obalené sledě zprudka osmažíme z každé strany přibližně 5 minut. Osmažené ryby dáme na papírový ubrousek odkapat. Omytá rajčata překrojíme napůl, řeznou stranou je namáčíme do parmezánu a ihned je restujeme obalenou stranou na oleji po sledích.
-
3
Orestovaná rajčata vyjmeme, dáme na mísu a na ten samý olej vložíme cibuli s paprikou, kterou osmažíme dorůžova. Papriky s cibulí přidáme k rajčatům. Sledě po balkánsku servírujeme s orestovanou zeleninou.