Orecchiette s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 500 g Brokolice
  • 400 g Těstoviny Orecchiette
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 487.8 mg
  • Vláknina 14644.8 mg
  • Vitamín A 14644.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve dvou hrncích přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Brokolici nakrájíme na kousky a v jednom hrnci uvaříme doměkka. Poté vodu slijeme a brokolici odložíme.

  • 2

    Ve druhém hrnci uvaříme podle návodu na obalu těstoviny tak, aby byly měkké, ale pevné. Příprava trvá asi 10-12 minut.

  • 3

    Ve velkém hrnci zahřejeme při střední teplotě olivový olej a za stálého míchání na něm 3 minuty pečeme prolisovaný česnek. Přidáme nadrobno nakrájené ančovičky (sardele) a za stálého míchání a roztírání je pečeme další 3 minuty.

  • 4

    Jemně nastrouháme oba dva druhy sýra. Smícháme těstoviny, směs s ančovičkami, brokolicí a nastrouhané sýry a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se sýry neroztaví. Podle chuti dochutíme solí a pepřem. Podáváme ihned v nahřátých miskách.

Komentáře k receptu