Gratinovaný fenykl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 931.9 mg
  • Vláknina 7344.8 mg
  • Vitamín A 7344.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na plátky.

  • 2

    Vývar necháme vzkypět s mlékem, přidáme připravený fenykl a pod pokličkou vaříme přibližně 10 minut.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní plátky fenyklu a poklademe je česnekem, utřeným se solí. Podle chuti opepříme a povrch potřeme Lučinou rozkvedlanou se smetanou. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře k receptu