Pochoutka z čerstvého tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 702.9 mg
- Vláknina 12064.9 mg
- Vitamín A 12064.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 citróny chemicky neošetřené omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu, druhý rozkrájíme na čtvrtky. Omyté steaky z čerstvého tuňáka osušíme, pokapeme z obou stran citrónovou šťávou (1.5 lžíce) a necháme je v 15 minut odležet. Pak filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v hladké mouce.
-
2
V litinové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zprudka filety orestujeme dozlatova z každé strany po 1 -1.5 minutě - podle výšky steaku. Během restování přihodíme k masu 2-4 snítky (4 lžíce) omytého rozmarýnu.
-
3
Tuňákové steaky dáme na talíře, ozdobíme pokrájeným citrónem a hned servírujeme.