Horalské kyselo s tvarohem
Suroviny
- 400 g Brambory
- 150 g Cibule
- 250 g Tvaroh konzumní
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2.5 dl Mléko - podmáslí
- 6 dl Voda pitná
- 5 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 500.7 mg
- Vláknina 6740.3 mg
- Vitamín A 6740.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 346 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme, omyjeme a na kostky nakrájíme brambory. Dáme je do hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme sůl, kmín a vaříme je 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V pánvi na másle ji osmažíme dozlatova. Jakmile jsou brambory měkké, scedíme je přidáme k nim cibuli s máslem a rozšťoucháme je. Hrnec zakryjeme a brambory uchováme teplé.
-
2
Do druhého hrnce dáme vařit 5 dl vody s kmínem. Do misky nalijeme podmáslí, přidáme hladkou mouku a rozkvedláme ji dohladka. Za stálého míchání přilijeme vzniklou směs do vody, přidáme sůl a vaříme jen 2-3 minuty. Stále polévku mícháme. Dochutíme ji pepřem a odstavíme z plotny. Přimícháme tvaroh, podle chuti dosolíme. Na talíře rozdělíme šťouchané brambory s cibulkou, přelijeme je polévkou, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.