Artyčoky v bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Shiitake houby
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 4 ks Artyčoky
  • 4 ks Brambory
  • 12 ks Karotka baby
  • 2 ks Badyán
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1061 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 131 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4476.9 mg
  • Vláknina 120483 mg
  • Vitamín A 120483 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory řádně očistíme kartáčkem, ale neloupeme! Následně je opláchneme pod tekoucí vodou a podélně rozkrojíme napůl. Vydlabeme dužninu, aby vznikla bramborová vanička. Vše osolíme a vložíme do trouby, kterou nastavíme na 200°C a 15 minut pečeme.

  • 2

    Artyčoky očistíme, odstraníme nejedlé části a nakrájíme na 10 dílů. Cibulky a houby očistíme. Mrkve opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme je slupek a část natě odložíme bokem. Fazolky opláchneme, očistíme a nakrájíme na kosočtverce.

  • 3

    Mrkve společně s fazolkami umístíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme je spařit. Bramborovou dužinu uhněteme do kuliček. Kuličky smícháme společně s cibulí, artyčoky a houbami a celou směs osmahneme na oleji s badyánem.

  • 4

    Osolíme, opepříme, přidáme trochu prolisovaného česneku a dochutíme tymiánem. Celou směs umístíme do vaniček a ihned podáváme.

Komentáře k receptu