Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 75 g Tvaroh jemný
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 2.4 mg
  • Vláknina 21191.9 mg
  • Vitamín A 21191.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičkovou kapustu omyjeme, větší růžičky podélně rozpůlíme, všechny stonky zkrátíme a nařízneme do kříže. Kapustu pak 5 minut máčíme v horké osolené vodě, potom propláchneme vodou studenou a necháme v sítu okapat.

  • 2

    V míse smícháme tvaroh, smetanu a jemně nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Šunku nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Zapékací formu vymastíme a rozprostřeme do ní kapustu a šunku, rovnoměrně zalijeme tvarohem se smetanou a sýrem, potřeme máslem a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 20 minut, až má povrch zlatavou barvu.

Komentáře k receptu