Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 33 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 2.4 mg
- Vláknina 21191.9 mg
- Vitamín A 21191.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičkovou kapustu omyjeme, větší růžičky podélně rozpůlíme, všechny stonky zkrátíme a nařízneme do kříže. Kapustu pak 5 minut máčíme v horké osolené vodě, potom propláchneme vodou studenou a necháme v sítu okapat.
-
2
V míse smícháme tvaroh, smetanu a jemně nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Šunku nakrájíme na nudličky.
-
3
Zapékací formu vymastíme a rozprostřeme do ní kapustu a šunku, rovnoměrně zalijeme tvarohem se smetanou a sýrem, potřeme máslem a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 20 minut, až má povrch zlatavou barvu.