Makarony s jehněčím masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Jehněčí maso
  • 250 g Špagety, Makarony
  • 225 ml Víno bílé
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 0.22 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 449.7 mg
  • Vláknina 6708 mg
  • Vitamín A 6708 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 666.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hlubší pánve si dáme rozehřát 1/2 oleje, do kterého přidáme na kostičky nakrájené maso. Opékáme jej dozlatova z každé strany. Potom přidáme nadrobno nakrájený česnek a opékáme 1 minutu. Přidáme bobkový list, bílé víno, sůl a pepř. Vaříme 5 minut. Poté přilijeme zbytek oleje, vložíme na kostičky nakrájené papriky a rajčata a na mírném ohni pod pokličkou vaříme 45 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut. Potom je scedíme a smícháme s omáčkou. Můžeme ihned podávat.

Komentáře k receptu