Základní těsto na nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 7 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 51.8 mg
- Vláknina 5250 mg
- Vitamín A 5250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
-
2
Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.