Dušená makrela se zeleninou
Suroviny
- 800 g Makrela obecná
- 120 g Hrách
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
- 4 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 0.5 ks Dýně
- 2 špetka Sůl
- 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 16 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1860.4 mg
- Vláknina 14551.8 mg
- Vitamín A 14551.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.5 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sůl s novým kořením a hřebíčkem, směsí důkladně potřeme ryby a necháme cca 60 minut odležet. Poté zlehka orestujeme na rozpáleném oleji a vyjmeme.
-
2
Na oleji pak osmahneme cca 1 minutu kmín a hořčičné semínko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a nasekanou feferonku. Promícháme, vložíme maso, všechnu ostatní nakrájenou zeleninu a přidáme hrách. Ochutíme cukrem, solí a podlijeme horkou vodou. Udusíme doměkka a podáváme.