Dušená makrela se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Makrela obecná
  • 120 g Hrách
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 0.5 ks Dýně
  • 2 špetka Sůl
  • 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1860.4 mg
  • Vláknina 14551.8 mg
  • Vitamín A 14551.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.5 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sůl s novým kořením a hřebíčkem, směsí důkladně potřeme ryby a necháme cca 60 minut odležet. Poté zlehka orestujeme na rozpáleném oleji a vyjmeme.

  • 2

    Na oleji pak osmahneme cca 1 minutu kmín a hořčičné semínko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a nasekanou feferonku. Promícháme, vložíme maso, všechnu ostatní nakrájenou zeleninu a přidáme hrách. Ochutíme cukrem, solí a podlijeme horkou vodou. Udusíme doměkka a podáváme.

Komentáře k receptu