Římské fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 300 g Květák
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 300 g Ciabatta
  • 300 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
  • 1 ks Salát římský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1262 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 532.1 mg
  • Vláknina 9892.5 mg
  • Vitamín A 9892.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozdělíme na růžičky a necháme blanšírovat v mírně osolené vodě asi 3 minuty. Roztrháme salát, necháme okapat růžičky květáku a smícháme se salátem a olivovým olejem.

  • 2

    Slaninu na pánvi bez tuku osmažíme, fazole necháme v sítu okapat.

  • 3

    Opereme, do sucha otřepeme a nasekáme bazalku. Fazole s bazalkou přidáme ke slanině. Přidáme salát a květák, promícháme a necháme asi 2 minuty prohřívat ve směsi. Ochutíme pepřem a octem.

  • 4

    Nakrájíme chléb na krajíce a potřeme sezamovým olejem. Bez přidání tuku orestujeme na pánvi. Servírujeme společně se salátem.

Komentáře k receptu