Medové rýžové nudle s paprikou a kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle rýžové
  • 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 6 ks Cibule lahůdková
  • 0.75 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 0.35 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1513 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 405.1 mg
  • Vláknina 8059 mg
  • Vitamín A 8059 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do zeleninového vařícího vývaru dáme nudle a vidličkou je oddělíme od sebe. Vaříme je 2 minuty, pak necháme ve vývaru další minutu a když jsou měkké, scedíme a necháme odkapat.

  • 2

    Omytou jarní cibulku s natí nakrájíme na tenká kolečka. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Sladkou sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.

  • 4

    Ve woku na rozpáleném oleji s máslem zpěníme polovinu nakrájené cibulky. Přidáme med, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme pokrájenou papriku a minutu ji restujeme s cibulkou. Přimícháme kukuřici s nudlemi, ochutíme sójovou omáčkou a 3 lžícemi vína. Promícháme a rozdělíme porce na talíře. Každou porci posypeme pokrájenou cibulkou.

Komentáře k receptu