Roštěnky s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 120 g Olivy černé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 891.1 mg
  • Vláknina 10298 mg
  • Vitamín A 10298 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej, plátky masa posypeme solí, pepřem, lehce naklepeme a opečeme na oleji z obou stran. Maso vyndáme a do stejné pánve vložíme půlky oliv bez pecek, přidáme 1 lžíci másla, necháme rozpustit a olivy krátce orestujeme. Olivy posypeme špetkou estragonu a stáhneme z ohně.

  • 2

    Na talíře rozdělíme plátky masa a obložíme olivami.

Komentáře k receptu