La ribollita
Suroviny
- 60 g Cibule
- 60 g Celer řapíkatý
- 250 g Kapusta hlávková
- 60 g Cuketa
- 400 g Fazole bílé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 75 g Chléb pšeničný (bílý)
- 40 g Mrkev kořen
- 185 ml Víno červené
- 24 ml Olej olivový extra panenský
- 1000 ml Vývar drůbeží
- 48 ml Olej olivový
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1112 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2465 mg
- Vláknina 37797 mg
- Vitamín A 37797 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej necháme rozpálit ve velkém hrnci, osmažíme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Necháme chvíli smažit. Přidáme cuketu pokrájenou na menší kousky a necháme povařit cca 5 minut.
-
2
Přisypeme fazole, povaříme 5 minut a přidáme pokrájená rajčata.
-
3
Poté vložíme pokrájenou kapustu a necháme lehce zavadnout.
-
4
V této fázi k zelenině přilijeme víno a vývar a necháme 40 minut vařit. Chléb zbavíme kůrek a pokrájíme na kostičky cca 2,5 cm. (Chléb by neměl být čerstvý.) Přidáme k zelenině, zamícháme a pokrm odstavený z plotny necháme 30 minut odstát.
-
5
Servírujeme teplé, nikoliv horké, zakapané olivovým olejem.