Tříbarevná omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 614.1 mg
- Draslík 692.2 mg
- Vláknina 977.1 mg
- Vitamín A 977.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menší pánvi rozehřejeme lžičku másla a opražíme na ní najemno nakrájenou šalotku. Pánev odstavíme.
-
2
Ve velké míse rozšleháme vejce, osolíme a opepříme a nalijeme rovnoměrně do tří misek. Do jedné misky dáme najemno nakrájenou petržel, bazalku a tymián, do druhé připravenou šalotku a do třetí na kostičky nakrájené rajče.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a na tuk vylijeme rovnoměrně po celém dně vajíčka z jedné misky. Jakmile zatuhne, obrátíme ji a opečeme. Sundáme ji z pánve na talířek. Stejně osmažíme další dvě omelety. Rovnou z pánve vždy klademe jednu omeletu na druhou, aby vznikl třípatrový stoh. Ten rozkrájíme na klínky a ještě teplé hned podáváme.