Grilovaný mořský okoun se zeleninou
Suroviny
- 50 g Mouka kukuřičná
- 800 g Okouník mořský
- 50 ml Voda pitná
- 20 ml Ocet vinný
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Jablko granátové
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Kari koření
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Melasa
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 4 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 1010.8 mg
- Vláknina 5880.8 mg
- Vitamín A 5880.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z okouna posypeme oreganem a dáme stranou odležet. Mezitím si připravíme marinádu. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, nadrcený česnek a 3 nakrájená rajčata. Po cca 5 minutách přidáme nastrouhané jablko a postupně přidáváme kari, kmín, melasu, ocet, mouku a vodu. Dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 25 minut.
-
2
Papriky nakrájíme na proužky, zbylá rajčata na měsíčky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a desku potřeme olejem. Papriky a rajčata grilujeme cca 2 minuty doměkka. Poté je jen udržujeme teplé.
-
3
Filety důkladně potřeme marinádou a grilujeme cca 5 minut z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíř poté dáme horkou zeleninu, rybu a případně vše lehce potřeme znovu marinádou.