Grilované jehněčí s opékanými fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1862 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 100.4 mg
- Draslík 1462.2 mg
- Vláknina 16375 mg
- Vitamín A 16375 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Jehněčí kotlety naklepeme a potřeme vzniklou směsí, zakryjeme a necháme odpočívat.
-
2
Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory, necháme je vařit v osolené vodě na mírném ohni asi 15 minut a přidáme k nim zelené fazolové lusky a vaříme ještě 5 minut, až jsou brambory měkké. Slijeme a necháme vychladnout.
-
3
Jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty z každé strany, průběžně potíráme marinovací směsí. Na pánvi rozpálíme máslo a brambory spolu s fazolovými lusky krátce opečeme. Kotlety podáváme položené na porci brambor a ozdobené několika kolečky jarní cibulky.