Čevapčiči z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 160 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 12 g Tymián čerstvý
  • 400 g Cibule červená
  • 25 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 159.9 mg
  • Vláknina 9825 mg
  • Vitamín A 9825 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1426.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme a přidáme drcený pepř. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián posekáme a vše přidáme k masu. Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a vymícháme masové těsto. Z těsta tvoříme menší válečky, které pokládáme na mírně rozpálený gril. Grilujeme zvolna, maso otáčíme a potíráme olejem.

  • 2

    Ugrilované maso vyskládáme na servírovací talíř a obložíme kroužky červené cibule.

Komentáře k receptu