Čevapčiči z jehněčího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 779 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 159.9 mg
- Vláknina 9825 mg
- Vitamín A 9825 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1426.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme a přidáme drcený pepř. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián posekáme a vše přidáme k masu. Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a vymícháme masové těsto. Z těsta tvoříme menší válečky, které pokládáme na mírně rozpálený gril. Grilujeme zvolna, maso otáčíme a potíráme olejem.
-
2
Ugrilované maso vyskládáme na servírovací talíř a obložíme kroužky červené cibule.