Cibulový koláč z listového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 500 g Šalotka
  • 220 g Sýr matador smetanový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.09 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 66.6 mg
  • Draslík 308.5 mg
  • Vláknina 3375.7 mg
  • Vitamín A 3375.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanový sýr v míse vyšleháme s termizovaným sýrem Lučinou a 2 lžícemi Maizeny (škrobová moučka), solí podle chuti a bílým pepřem.

  • 2

    Šalotku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme olej s máslem a šalotku zpěníme. Pak ji krátce osmažíme. Měla by mít jen zlatavý nádech.

  • 3

    Listové těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme čtverec přibližně o průměru 26 cm. Potom z každého plátu vykrojíme kruh podle talíře nebo pečící formy.

  • 4

    První těsto dáme do pečící koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Okraje těsta vyzdvihneme.

  • 5

    Na první těsto dáme usmaženou šalotku, pokryjeme ji sýrovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Těsto opatrně přeneseme na krém. Okraje těsta k sobě přitiskneme a ozdobíme přitisknutím vidličky. Povrch potřeme vajíčkem a posypeme sezamem.

  • 6

    Formu s koláčem dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme 20-25 minut dozlatova.

  • 7

    Upečený koláč necháme trochu vychladnout, až potom ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu