Květák s česnekem po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2768 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 784.9 mg
- Vláknina 27233.8 mg
- Vitamín A 27233.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva krajíčky černého chleba dáme na 20 minut sušit do trouby předehřáté na 160°C. Když je chleba dostatečně suchý a křupavý, nameleme z něj strouhanku.
-
2
Květák ponoříme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Přivedeme znovu k varu, plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme asi 1 minutu. Květák vyjmeme z vody a rozebereme na růžičky.
-
3
Utřeme česnek se solí a červenou chilli papričku nasekáme najemno.
-
4
Ve vyšší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme květák, česnek a papričku. Restujeme asi 3 minuty, dokud květák nezačne hnědnout.
-
5
Přidáme půlky oliv, kapary a strouhanku, osolíme a opepříme. Restujeme dále asi 1 minutu, dokud strouhanka nenatáhne všechen olej.