Tykvová polévka se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 50.3 mg
- Draslík 333.1 mg
- Vláknina 3269 mg
- Vitamín A 3269 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou tykev (oranžovou) omyjeme, zbavíme zrníček, nakrájíme ji na kostičky a dáme do hrnce s osolenou vodou (1 litr), přidáme hřebíček a vaříme ji doměkka přibližně 15 minut.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo a přisypeme hladkou mouku, kterou za stálého míchání jen zpěníme. Potom ji přimícháme do polévky a necháme povařit asi 5 minut.
-
3
Do polévky nakonec přilijeme smetanu, necháme přejít varem a rozmixujeme. Nakonec ji dochutíme cukrem.
-
4
Polévku nalijeme do talířů, posypeme petrželkou a podáváme.