Roštěnky na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 400 g Bramborová kaše
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 3 g Jíška instantní
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno madeira
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 717.4 mg
  • Vláknina 3579.5 mg
  • Vitamín A 3579.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme plátky žampionů a krátce orestujeme. Přilijeme víno Madeira, trochu hovězího vývaru a povaříme 2 minuty. Zahustíme jíškou, povaříme ještě 1 minutu a stáhneme z ohně.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej. Plátky masa osolíme, opepříme a jen lehce naklepeme. Na oleji zprudka opečeme po obou stranách.

  • 3

    Na talíře položíme plátky masa, na každý talíř přidáme porci bramborové kaše a celý pokrm přelijeme trochou žampionové omáčky.

Komentáře k receptu