Roštěnky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 41 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 717.4 mg
- Vláknina 3579.5 mg
- Vitamín A 3579.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme plátky žampionů a krátce orestujeme. Přilijeme víno Madeira, trochu hovězího vývaru a povaříme 2 minuty. Zahustíme jíškou, povaříme ještě 1 minutu a stáhneme z ohně.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej. Plátky masa osolíme, opepříme a jen lehce naklepeme. Na oleji zprudka opečeme po obou stranách.
-
3
Na talíře položíme plátky masa, na každý talíř přidáme porci bramborové kaše a celý pokrm přelijeme trochou žampionové omáčky.