Losos obalený v parmezánové strouhance a omáčka z rajčat a bazalky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 700 g Losos - filety
  • 75 g Strouhanka
  • 2 g Sýr Parmezán
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Cukr krupice
  • 1 g Bazalka
  • 1 g Česnek
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 2 ml Olej olivový
  • 0.03 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 215.5 mg
  • Draslík 852.7 mg
  • Vláknina 3901 mg
  • Vitamín A 3901 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme omáčku. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku s česnekem. Přidáme nakrájená rajčata a dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rajčata na mírném plameni vaříme. Jakmile rajčatová omáčka zhoustne, přimícháme do ní nasekanou bazalku. Aby bazalka neztratila chuť, hotovou omáčku dále nevaříme.

  • 2

    Lososa zbavíme kůže a kostí a naporcujeme, obalíme ve strouhance smíchané s nastrouhaným parmezánem a namočíme do rozšlehaných vajec, které jsme ochutili solí a pepřem. Nakonec ještě lososa obalíme ve směsi strouhanky a parmezánu.

  • 3

    Potom obaleného lososa smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty. Jakmile povrch lososa zezlátne, vyndáme jej z pánve na předem připravený talíř a přebytečný tuk vysušíme papírovými ubrousky.

  • 4

    Hotového lososa servírujeme na talířích. Rajčatovou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu