Ořechové fazole s mandlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 200 g Mandle
  • 1000 g Fazole bílé
  • 300 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 5.5 mg
  • Draslík 484.5 mg
  • Vláknina 8908.1 mg
  • Vitamín A 8908.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké bílé máslové fazole si namočíme přes nos do studené vody.

  • 2

    Druhý den fazole povaříme v té samé vodě 10 minut, vodu slijeme, fazole zalijeme čistou vodou a vaříme je pod pokličkou doměkka přibližně 1 hodinu.

  • 3

    Scezené fazole pomeleme na masovém strojku, dáme je do mísy, přidáme k nim nastrouhané ořechy, cukr, vanilkový cukr, skořici a vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do celofánu a necháme 30 minut odležet.

  • 4

    Z těsta odkrajujeme pomocí lžíce porce, které si pomocí dlaní vyformujeme kuličky a do každé zastrčíme oloupanou mandli.

  • 5

    Ořechové fazole poskládáme do papírových košíčků a před podáváním je ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu