Plněná zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 45 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 106.1 mg
- Draslík 2019.9 mg
- Vláknina 35697.5 mg
- Vitamín A 35697.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 163.6 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme rýži v slané vodě dopoloměkka, poté ji scedíme a dáme do mísy. Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme jádřince, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je opláchneme a osušíme.
-
2
Z omytých cuket, rajčat a paprik odřežeme vršky, vydlabeme jádřince a vypláchneme studenou vodou. Do mísy s rýží přidáme mleté hovězí maso, sůl a pepř, dobře promícháme a zeleninu naplníme.
-
3
Zapékací mísu vytřeme olejem, na dno poskládáme naplněnou zeleninu, podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme zapéct při 220-250°C do vyhřáté trouby.
-
4
Plněnou zeleninu pečeme 20 minut, upečenou posypeme strouhaným sýrem.
-
5