Fazole s uzenými žebry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Vepřová uzená žebra
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1050 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 5714 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 213.8 mg
  • Draslík 3649.6 mg
  • Vláknina 39255.5 mg
  • Vitamín A 39255.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole namočíme do vody na několik hodin před vařením. Než je začneme vařit, scedíme je a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou tak, aby fazole byly ponořené. Přidáme očištěnou celou cibuli, opláchnutá uzená žebra, která jsme rozkrájeli na menší kusy a podle potřeby dolijeme vodu. Osolíme podle toho, jak jsou žebra nasolená.

  • 2

    Vaříme pod pokličkou do změknutí masa. Připravíme si světlou jíšku z hladké mouky a oleje. Když je maso měkké, vyndáme je na talíř a k fazolím zamícháme jíšku. Dochutíme solí, sladkou mletou paprikou, promícháme a krátce povaříme. Fazole servírujeme tak, že ke každé porci fazolí, přidáme porci uzených žeber.

Komentáře k receptu