Dubrovnická minestra
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 60 g Slanina vepřová
- 300 g Vepřové maso libové
- 600 g Zelí hlávkové bílé
- 200 g Skopové maso přední
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Klobása uzená
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Brambory
- 8 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 60 g
- Sodík 702 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 1055 mg
- Vláknina 15770.2 mg
- Vitamín A 15770.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1903.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové sušené maso dáme do vody a vaříme doměkka. Když je uvařené, vyndáme ho a použijeme k přípravě jiného jídla.
-
2
Do vývaru přidáme vepřové maso, oloupané a pokrájené brambory na kostky, pokrájené zelí, cuketu a fazolové lusky. Osolíme a vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme do polévky klobásu pokrájenou na kolečka, slaninu na kostičky, nadrobno nasekaný česnek, petrželku a olivový olej.
-
3
Povaříme ještě asi 1/4 hodiny, opepříme a pokud je polévka velmi hustá, zředíme vodou dle potřeby.