Mrkvová polévka s pomerančovým likérem
Suroviny
- 250 g Cibule
- 500 g Mrkev kořen
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 ml Pomerančová šťáva
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Likér pomerančový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 27 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 238.3 mg
- Vláknina 9927.2 mg
- Vitamín A 9927.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na klínky nakrájenou cibuli smažíme na másle 5 minut. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
-
2
Polévku scedíme, zeleninu rozmixujeme a smícháme s vývarem. Přilijeme pomerančový likér, pomerančovou šťávu a podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme trochou worcesteru.
-
3
Polévku na talířích ozdobíme ušlehanou smetanou.