Lososová pánev
Suroviny
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 800 g Losos - filety
- 500 g Rýže předvařená (parboiled)
- 120 g Paprika červená
- 200 g Pórek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Kari koření
- 40 ml Olej olivový
- 200 ml Vývar rybí
- 10 ml Olej sezamový
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 22 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 1390.2 mg
- Vláknina 12752.5 mg
- Vitamín A 12752.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát očistíme, papričky rozpůlíme, odstraníme jadérka, nakrájíme na proužky, pórek na kolečka. Olej zahřejeme, připravenou zeleninu osmahneme, podlijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, kari a sezamovým olejem a 8-10 minut povaříme. Lososa naporcujeme, osolíme, opepříme a 3 minuty po každé straně na zbývajícím oleji opečeme. Rýži vmícháme do hrnce se zeleninou a prohřejeme, rozdělíme na talíře, nahoru položíme porce lososa a ozdobíme čerstvými bylinkami.