Toskánské rizoto
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 250 g Žampiony čerstvé
- 100 g Šalotka
- 400 g Mořské plody mix
- 80 g Paprika červená
- 250 g Rýže Arborio
- 250 ml Víno bílé
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 stroužek Česnek
- 0.1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 5 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 785.1 mg
- Vláknina 9870 mg
- Vitamín A 9870 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji orestujeme kolečka šalotky, drcený česnek a kostičky papriky. Přidáme rýži, za stálého míchání minutu smažíme,aby se zrnka rýže obalila olejem.
-
2
Přivedeme k varu vývar, který přidáváme po částech ke směsi rýže s žampiony a vínem. Vše přivedeme k varu, stáhneme plamen a bez pokličky necháme vařit 15 minut. Pravidelně promícháváme.
-
3
Přidáme mořské plody a největší část vývaru, pravidelně mícháme, dokud rýže není uvařená. Zatím uvaříme brokolici doměkka a přidáme k rizotu, dochutíme pepřem a ozdobíme petrželkou.