Karamelový pstruh

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 120 g Rýže Basmati
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pstruh
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 971 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 110 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 290 mg
  • Draslík 2602.8 mg
  • Vláknina 13136 mg
  • Vitamín A 13136 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Rýži uvaříme podle návodu.

  • 3

    Cukr a trochu vody rozpouštíme na velmi mírném plameni. Poté zvýšíme teplotu a přidáme rybí omáčku, většinu chilli a další lžíci vody. Až je směs sirupovitá, přidáme pstruha nakrájeného na filety. Nejprve kůží dolů. Poté přidáme čínské zelí nakrájené na proužky. Dusíme 5 minut.

  • 4

    Poté odstavíme, zastříkneme citronovou šťávou a podáváme s rýží, posypané koriandrem, zázvorem, zbývajícím chilli.

Komentáře k receptu