Karamelový pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 971 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 34 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 110 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 290 mg
- Draslík 2602.8 mg
- Vláknina 13136 mg
- Vitamín A 13136 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka.
-
2
Rýži uvaříme podle návodu.
-
3
Cukr a trochu vody rozpouštíme na velmi mírném plameni. Poté zvýšíme teplotu a přidáme rybí omáčku, většinu chilli a další lžíci vody. Až je směs sirupovitá, přidáme pstruha nakrájeného na filety. Nejprve kůží dolů. Poté přidáme čínské zelí nakrájené na proužky. Dusíme 5 minut.
-
4
Poté odstavíme, zastříkneme citronovou šťávou a podáváme s rýží, posypané koriandrem, zázvorem, zbývajícím chilli.