Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
  • 0.5 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 1 ks Pstruh
  • 1 hrst Máta
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Džem brusinkový
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1280 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 113 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 290 mg
  • Draslík 2166.8 mg
  • Vláknina 6588.2 mg
  • Vitamín A 6588.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 175°C. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na 2-3 tenké plátky. Filet z očištěného a omytého pstruha trošku osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Omyté lístky máty osušíme a odložíme je do misky. V zapékací menší míse si rozehřejeme olivový a ořechový tuk. Když má tu správnou teplotu, vložíme na něj filet z pstruha, plátky zázvoru a vše krátce, z každé strany orestujeme. Pak rybu vložíme péct na 12-15 minut do trouby.

  • 2

    Mezitíme si připravíme mátový krém: do mixéru dáme hrstku mátových lístků, posekané vlašské ořechy a piniové oříšky, přidáme olej a vše mixujeme do doby, až nám vznikne hadký krém. Dochutíme ho několika kapkami citrónové šťávy.

  • 3

    Na talíř dáme 1-2 lžičky brusinkového džemu. Na něj položíme upečený filet pstruha, pokapeme ho mátovým krémem, olejem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu