Pstruh v hořčičné omáčce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 7 g Sůl
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mléko polotučné
  • 70 g Hořčice plnotučná
  • 7 g Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 626.9 mg
  • Vláknina 2671.6 mg
  • Vitamín A 2671.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, mléka a mouky připravíme bešamelovou omáčku, kterou povaříme 20 minut.

  • 2

    Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek.

  • 3

    Odstavíme a přidáme hořčici a nasekanou petrželku.

  • 4

    Filety ryby zakápneme citronovou šťávou, osolíme a posypeme paprikou.

  • 5

    Dáme do pekáčku, zalijeme bešamelovou omáčkou a zapečeme 15 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu