Pstruh v těstíčku s omáčkou
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Vývar drůbeží
- 12 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sójová omáčka
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 kg Pstruh
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 28 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 329 mg
- Draslík 1021.5 mg
- Vláknina 1231.5 mg
- Vitamín A 1231.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy očistíme, osolíme a namáčíme do těstíčka. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran do zlatova.
-
2
Na těstíčko umícháme vejce s moukou, Solamylem, sójovou omáčkou a olejem.
-
3
Během smažení ryb připravíme omáčku. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přimícháme cukr a ještě chvíli smažíme, než cukr zezlátne. Nakonec vmícháme zbylé suroviny a necháme prohřát.
-
4
Ryby podáváme přelité omáčkou.