Pstruh v těstíčku s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 12 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sójová omáčka
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Pstruh
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 329 mg
  • Draslík 1021.5 mg
  • Vláknina 1231.5 mg
  • Vitamín A 1231.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy očistíme, osolíme a namáčíme do těstíčka. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran do zlatova.

  • 2

    Na těstíčko umícháme vejce s moukou, Solamylem, sójovou omáčkou a olejem.

  • 3

    Během smažení ryb připravíme omáčku. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přimícháme cukr a ještě chvíli smažíme, než cukr zezlátne. Nakonec vmícháme zbylé suroviny a necháme prohřát.

  • 4

    Ryby podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu