Pstruh na arménský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 134 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 945.2 mg
- Vláknina 2201.9 mg
- Vitamín A 2201.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři pstruhy omyjeme, vyřízneme žábry a takto vzniklým otvorem ryby opatrně vykucháme, poté důkladně propláchneme, osušíme a osolíme.
-
2
Dále připravíme nádivku. Dušenou rýži dobře promícháme s máslem, mletým zázvorem, hrozinkami a špetkou soli.
-
3
Pstruhy naplníme nádivkou, stočíme do kolečka a vložíme ocasní ploutev rybě do otevřené tlamy. Potřeme 20 g změklého másla a
-
4
pečeme je dozlatova asi 25 minut ve středně zahřáté troubě na plechu s pečícím papírem, posypaným strouhankou.
-
5
Takto upravené pstruhy podáváme posypané sekanou petrželkou.