Opékaný pstruh s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 51 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 1188.7 mg
- Vláknina 1303.5 mg
- Vitamín A 1303.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce.
-
2
Na větší pánvi rozpálíme část másla a vložíme na něj pstruhy. Ztlumíme plamen a opékáme ryby z každé strany 10 minut.
-
3
Na druhé pánvi mezitím rozehřejeme zbytek másla a na něm osmažíme mandlové lupínky dozlatova.
-
4
Opečené pstruhy narovnáme na talíře a posypeme opečenými mandlovými lupínky. Zalijeme máslem a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.