Pstruh pečený se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 29 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 163 mg
- Draslík 934.9 mg
- Vláknina 1972.8 mg
- Vitamín A 1972.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné pstruhy rozpůlíme, vykostíme, omyjeme a osušíme. Po obou stranách je osolíme a posypeme jemně nasekanou šalvějí.
-
2
Pstruhy urovnáme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě. V polovině doby pečení posypeme ryby strouhankou, zakapeme citronovou šťávou a dopečeme.