Pstruh pečený po mexicku
Suroviny
- 800 g Pstruh
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 872.3 mg
- Vláknina 2337.5 mg
- Vitamín A 2337.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme pstruhy, osolíme je, opepříme a dáme do nich několik koriandrových lístků. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
-
2
Do zapékací mísy poskládáme vedle sebe ryby a posypeme pokrájenými jarními cibulkami, chilli papričkami a paprikami.
-
3
Smícháme v misce cukr s citronovou šťávou a octem. Pstruhy touto šťávou přelijeme. Zapékací mísu přikryjeme a zapékáme 30 minut.
-
4
Pstruhy poté vyndáme a necháme okapat. Rozdělíme je na talíře a polijeme vypečenou šťávou.
-
5
Okamžitě podáváme.