Pstruh s hříbkovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 48 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 1268.1 mg
- Vláknina 4257.2 mg
- Vitamín A 4257.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 80 g másla, špetky soli, strouhanky, očištěných a nasekaných hříbků, nakrájené cibule a petrželky umícháme nádivku.
-
2
Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy naplníme nádivkou, zašijeme a na povrchu osolíme. Každého pstruha zvlášť zabalíme do máslem potřeného pečicího papíru, vložíme do pekáče s kouskem másla a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Během pečení ryby obracíme.
-
3
Upečené pstruhy vyjmeme z papíru, přelijeme šťávou a podáváme ozdobené dílky omytého citronu.