Pstruh s hříbkovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Pstruh
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 1268.1 mg
  • Vláknina 4257.2 mg
  • Vitamín A 4257.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 80 g másla, špetky soli, strouhanky, očištěných a nasekaných hříbků, nakrájené cibule a petrželky umícháme nádivku.

  • 2

    Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy naplníme nádivkou, zašijeme a na povrchu osolíme. Každého pstruha zvlášť zabalíme do máslem potřeného pečicího papíru, vložíme do pekáče s kouskem másla a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Během pečení ryby obracíme.

  • 3

    Upečené pstruhy vyjmeme z papíru, přelijeme šťávou a podáváme ozdobené dílky omytého citronu.

Komentáře k receptu